Sa olimpijcima zajedno do uspeha

15. 11. 2010.

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i predsednica IO Razvojne banke Vojvodine Biljana Jovanović, uručili su danas stipendije Razvojne banke Vojvodine vrhunskim sportistima iz Vojvodine - kandidatima za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Sa olimpijcima zajedno do uspeha

Na ovaj način dat je još jedan doprinos razvoju vrhunskog sporta kod nas, a reč je o mesečnom iznosu od 500 evra sve do 2012. godine, koji će najboljim vojvođanskim sportistima poslužiti kao pomoć u pripremama za takmičenje sa najboljima iz celog sveta. Predsednica Jovanović je za današnje ulaganje navela da je reč o najboljem projektu Razvojne banke Vojvodine, kao i najbolja investicija u budućnost, te promocija naše pokrajine i njenih vrednosti.

Šesnaest asova iz sportskih disciplina: streljaštvo, plivanje,veslanje, rvanje, atletika i kanu, uzor su mladima na sportskim terenima i van njih, a Vojvodinu u svetu promovišu na najbolji način. Zbog toga je Vlada Vojvodine u saradnji sa Razvojnom bankom uložila u vrhunski sport, jer kako je istakao predsednik Pajtić, to je investicija u najznačajnije vrednosti koje zaslužuju podršku. On je dodao da pokrajinska Vlada ulaže i podržava ulaganje u sport, kako bi se stekli što bolji uslovi u kojima naši sportisti treniraju kako bi postigli što bolje rezultate.

"U prethodne tri godine uložili smo po 10 miliona dinara godišnje u trenažne procese, a investirano je i u nabavku rekvizita i opreme. Ove stipendije koje danas opredeljujemo u visini od 500 evra mesečno, možda ne predstavljaju veliki iznos ali je dovoljan da se naši sportisti koncentrišu na svoj rad i osećaju rasterećeno, a da ne brinu o elementarnim sredstvima za svoju egzistenciju" – naglasio je Pajtić.Reč je o podršci najboljim predstavnicima naše države i to ne samo u inostranstvu već upravo u sopstvenoj zemlji, koji su uzor i primer svojoj generaciji i svim mladim ljudima da se do uspeha dolazi predanim radom, disciplinom i uzornim vladanjem.

Predsednik vojvođanske Vlade je obećao da će se i dalje pratiti potrebe naših sportista i ulagati u njihov dalji razvoj. Čestitajući najboljim vojvođanskim sportistima na dosadašnjim rezultatima, predsednik Pajtić je uručio vaučere, koje su dobili Nemanja Mirosavljev, Nađa Higl, Ivan Lenđel, Čaba Silađi, Miloš Stanojević, Iva Obradović, Davor Stefanek, Marta Tibor, Antonija Nađ, Antonija Panda, Renata Major - Kubik, Dragana Tomašević, Ivana Španović, Igor Šarčević, Mihail Dudaš i Božidar Antunović.
Događaju su još prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić i naš proslavljeni košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac, koji je rekao da saradnja sa Razvojnom bankom Vojvodine uz veliko razumevanje Vlade Vojvodine zaista doprinosi da ono najbolje što imamo, odnosno sportu, i u okviru njega mladim sportistima bude što lakše uz ovakvu maksimalnu podršku, kako bi se pripremili za velike rezultate.

Prepoznavanje olimpijskih kandidata je zajednički zadatak koji se ostvaruje u saradnji sa Olimpijskim komitetom, a potom i finansijska podrška za njihov odlazak na kvalifikacione turnire, nabavku opreme, rekvizite i sve potrebe koje su izuzetno važne kada se pripremaju za nastup u svetu. Ovo ulaganje u vrhunski sport, Modest Dulić je ocenio ne samo kao ulaganje u naše najbolje ambasadore diplomatije, već i ulaganje u novi sistem vrednosti, čiji je osnovni instrument rad.

Ostale vesti

Kompletna lista vesti >