RAZVOJNA BANKA VOJVODINE i Fond za razvoj AP Vojvodine potpisali Ugovor o pokretanju kreditnih linija

22. 03. 2011.

RAZVOJNA BANKA VOJVODINE i Fond za razvoj AP Vojvodine potpisali Ugovor o pokretanju kreditnih linija

Četiri nove kreditne linije u ukupnom iznosu od 5 milijardi i 375 miliona dinara bile su predmet Ugovora o pokretanju kreditnih linija koji su potpisale Biljana Jovanović, predsednica Izvršnog odbora RAZVOJNE BANKE VOJVODINE i Snežana Repac, direktorica Fonda za razvoj AP Vojvodine.

Ugovor je svečano poptisan 22. marta 2011. godine, u prostorijama RAZVOJNE BANKE VOJVODINE, a ovom događaju je prisustvovao dr Bojan Pajtić, predsednik Pokrajinske vlade.

Nadovezujući se na godinu dana ranije potpisani Sporazum o strateškom partnerstvu između Banke i Fonda za razvoj AP Vojvodine, Ugovorom su precizirane zajedničke aktivnosti potpisnika na realizaciji razvojnih programa i projekata na teritoriji AP Vojvodine radi podsticanja privrednog razvoja povećanja zaposlenosti, konkurentnosti i likvidnosti domaće privrede i povećanja izvoza. Sredstva su obezbeđena objedinjavanjem potencijala RAZVOJNE BANKE VOJVODINE i Fonda za razovj AP Vojvodine, čime će se u većoj meri ostvariti sinergetski efekat saradnje ovih finansijskih institucija.

U pitanju su:

  • dugoročni (od pet do sedam godina) i kratkoročni (do dvanaest meseci) krediti sa grejs periodom do godine dana i kamatnom stopom od 6,80 do 7,95 procenata, što je znatno povoljnije od komercijalnih uslova zaduživanja,
  • dugoročni krediti za finansiranje razvojnih projekata kao i finansiranje izgradnje, adaptacije i opremanja skladišnih kapaciteta kreditiranjem pravnih lica i preduzetnika, odnosno kreditiranje individualnih poljoprivrednih gazdinstava za kupovinu zemljišta do 10 hektara u cilju ukrupnjavanja porodičnih poljoprivrednih poseda,
  • kratkoročni krediti za finansiranje podsticaja izvoza.

Za kredite mogu da konkurišu pravna lica, preduzetnici i fizička lica - nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Ostale vesti

Kompletna lista vesti >