Izveštaj o bitnom događaju - sazivanje XLIII sednice Skupštine

18. 01. 2012.

Na osnovu člana 65. Zakona o tržištu kapitala («Sl. glasnik RS» br. 31/2011), RAZVOJNA BANKA VOJVODINE a.d. Novi Sad, Stražilovska 2, delatnost: ostalo monetarno posredovanje, objavljuje:

IZVEŠTAJ O BITNOM DOGAĐAJU
SAZIVANJE XLIII VANREDNE SEDNICE SKUPŠTINE
RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. NOVI SAD

Na osnovu člana 21. i 28. Statuta RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad, Upravni odbor RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad, Odlukom br. 2-3-2/2012 od 16.01.2012. godine


S A Z I V A
XLIII VANREDNU SEDNICU SKUPŠTINE
RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. NOVI SAD

Sednica će se održati dana 03.02.2012. godine sa početkom u 12,00 časova, u sedištu RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad, Stražilovska 2, Sala za konferencije na IV spratu.

Za ovu sednicu predložen je sledeći

DNEVNI RED

1. Usvajanje Zapisnika sa XLII vanredne sednice Skupštine;
2. Usvajanje Izveštaja spoljnog revizora KPMG d.o.o. Beograd o činjeničnom stanju – identifikovanje loše aktive;
3. Donošenje Odluke o odobravanju Liste dužnika i iznosa loše aktive za prenos na Agenciju za osiguranje depozita;
4. Usvajanje Programa stabilizacije poslovanja RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad;
5. Donošenje odluke o odobravanju zaključenja i usvajanju teksta Sporazuma o utvrđivanju međusobnih prava i obaveza koji se zaključuje između RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad, Vlade Republike Srbije i Agencije za osiguranje depozita;
6. Donošenje odluke o odobravanju zaključenja i usvajanju teksta Sporazuma o utvrđivanju međusobnih prava i obaveza koji se zaključuje između RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad, Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine i Agencije za osiguranje depozita;
7. Donošenje odluke o ukidanju prava prečeg upisa XXVIII emisije običnih akcija radi povećanja osnovnog kapitala;
8. Donošenje odluke o izdavanju običnih akcija XXVIII emisije radi povećanja osnovnog kapitala kvalifikovanom investitoru.

Banka ima ukupno emitovano 1.391.485 akcija od čega 1.081.849 običnih akcija sa pravom glasa i 309.636 preferencijalnih akcija.

Uslovi za učestvovanje na sednici Skupštine: pravo glasanja ima svaki akcionar koji poseduje najmanje 0,2% akcija sa pravom glasa, a ostali akcionari mogu se udruživati radi ostvarivanja prava glasanja u Skupštini.

Lista akcionara Banke pozvanih na sednicu Skupštine, sastavljena je na dan utvrđenja akcionara, tj. 16.01.2012. godine, u skladu sa Izvodom iz Centralnog registra hartija od vrednosti i biće dostupna u Sekretarijatu organa Banke u sedištu RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad, Stražilovska 2, svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova.

Način ostvarivanja prava glasa: pisanim putem i/ili neposredno (fizička lica lično, a pravna preko svojih predstavnika) ili preko punomoćnika, a davanje zastupničkih izjava je isključeno.

Uvid u Statut i druga opšta akta, kao i skupštinski materijal mogu se izvršiti u Sekretarijatu organa Banke u sedištu RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad, Stražilovska 2, svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova.

Sve dodatne informacije vezane za održavanje i učešće na Skupštini Banke mogu se dobiti u Sekretarijatu organa Banke na telefone 021/488-4544 i 488-4560 ili lično u Sekretarijatu organa Banke u sedištu RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad, Stražilovska 2, svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova.

PREDSEDNIK
IZVRŠNOG ODBORA
Biljana Jovanović, s.r.

PREDSEDNIK
UPRAVNOG ODBORA
Ljiljana Sredojev, s.r.

Ostale vesti

Kompletna lista vesti >