Deset najboljih ideja za super turizam

29. 06. 2011.

Deset najboljih ideja za super turizam

U RAZVOJNOJ BANCI VOJVODINE, danas je desetoro dobitnika grantova Konkursa „Deset super ideja za super turizam u Novom Sadu“, potpisalo Ugovore sa Fondacijom THE STATE OF EXIT o realizaciji nagrađenih projekata za poboljšanje turističke ponude Novog Sada. Nosici 10 najboljih projekata dobiće pojedinačno po 1000 evra u dinarskoj protivvrednosti, za realizaciju projekata pre Festivala, i za vreme njegovog trajanja.

Sa željom da unapredi imidž moderne i društveno odgovorne banke, RAZVOJNA BANKA VOJVODINE je ove godine partner EXIT Festivala, koji promoviše Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju u pozitivnom svetlu.

- EXIT je preživeo sva teška vremena iza nas kao brend Vojvodine, Srbije, i kao jedan od najboljih festivala u Evropi, te samim tim i treba da ima finasijsku podršku. Na Konkurs Fondacije je pristiglo puno lepih radova na temu unapređenja turističke ponude Novog Sada, što znači da ima mnogo ljudi sa dobrim idejama. Pohvalno je to što je na Konkurs svoje radove poslao veliki broj mladih ljudi, kojima je stalo da promene imidža grada i naše zemlje, i koji su ponosni što je Novi Sad prepoznatljiva destinacija mladih iz Evrope i sveta - rekla je predsednica Izvršnog odbora RAZVOJNE BANKE VOJVODINE a.d. Novi Sad Biljana Jovanović, uz iskrene čestitke nagrađenima.

Nakon višednevnog većanja i razmatranja sjajnih predloga, tročlana komisija koju su činili predstavnici Razvojne banke Vojvodine, The State of Exit fondacije i nezavisni član, doneli su odluku o najboljim predlozima za unapređenje turističke ponude Novog Sada.

Uverena u izuzetan potencijal svih kandidata, Komisija smatra da pored deset izabranih, postoji i nekoliko drugih predloga koji bi mogli da se realizuju. Zajednička želja Razvojne banke i Fondacije THE STATE OF EXIT je da minuli Konkurs bude samo inicijalna kapisla sve bogatije turističke ponude, kako Novog Sada, tako i Srbije.

Na adresu Fondacije za ovaj konkurs pristiglo je preko 50 prijavnih formulara, a grantove od 1000 evra u dinarskoj protivvrednosti, dobilo je sledećih deset projekata:

1. CIKLOTURA (Nebojša Đorđević)
Projekat razvoja cikloturizma (biciklističkog turizma) u Novom Sadu. Organizacija ciklotura, pre i za vreme trajanja Festivala, koje bi turiste vodile na najinteresantnija mesta i istorijske lokacije po gradu.

2. TAJANSTVENA KUPOVINA /Mystery Shopping (Futurizam d.o.o. / Ivana Ćuruvija)
Provera kvaliteta usluga u privrednim subjektima, koji se bave pružanjem usluga u turizmu, a najviše hotelima i drugim ugostiteljskim objektima. Tajanstveni kupac, kvalitet usluge gleda očima prosečnog gosta i otkriva kritične tačke u poslovanju.

3. SKRIVENA BLAGA PETROVARADINA ( Višnja Kisić), projektni partner “SUBURBIUM”
Izrade mapa Petrovaradina sa „skrivenim blagom“. Posetioci se aktivno uključuju u obilazak Gradića, a oni koji ispune sve zadatke i pronađu blago sa svih lokacija na mapi, ulaze u bubanj za izvlačenje vrednih nagrada.

4. MOBI PATROL (Srđan Dakić)
Mobilna aplikacija za „pametne telefone“, koja pruža informacije o cenama izabranih proizvoda ili usluga u najbližoj okolini korisnika. Korisnik sam precizira koji opseg teritorije ga interesuje, a aplikacija mu nudi informacije o željenom proizvodu koji pretražuje.

5. RE - 8DESIGN PARK (Studio za dizajn „TM Popović“)
Grupni rad tridesetak dizajnera, koji će svoje radove prikazati na jednom mestu. Tridesetak radova na zadatu temu sa primenom redizajna, reciklaže i rekonstrukcije biće izloženo kao grupni rad. Posetiocima će po pristupačnim cenama biti dostupni i suveniri sa eko porukama.

6. JEDNOSTAVNE MAPE (Ljiljana Popadić)
Uprošćene mape na kojima bi se nalazili osnovni podaci koji bi poslužili gostima za vreme boravka u Novom Sadu. Mape bi sadržale: ulice, bulevare, restorane, hotele, hostele, studentske domove, taksi stajališta, interesantne turističke destinacije.

7. HOSTEL ROOKIES ( SUR Rookies / Žarko Živković)
Osposobljavanje stambenog prostora u posedu SUR “Rookies” za hostel.

8. ZNAMENITA LICA NOVOG SADA (Boris Radivojkov)
Štampa panoa – fotografija u prirodnoj veličina znamenitih ličnosti poput Laze Telečkog, Mileve Marić Ajnštajn, Jovana Jovanovića Zmaja, Marije Terezije... Pored panoa deliće se mini brošure na različitim jezicima sa zanimljivim informacijama i opisom svake osobe. Fotografisanje bi bilo besplatno kao uspomena posetiocima EXIT festivala.

9. ASK ME ( Jelena Farkić - Jovanović)
Grupa od deset studenata obučenih u majice ASK ME koji će šest sati u toku dana biti zaduženi da pružaju servisne i druge informacije turistima u Novom Sadu na pet najfrekventnijih lokacija u gradu.

10. EXPLORE & ENJOY NOVI SAD ( Igor Markov i Jasmina Dimitrijević)
Društvena igrica namenjena inostranim posetiocima Exit festivala, koji će boraviti u kampu u toku manifestacije. Cilj igrice je upoznavanje igrača sa značajnim lokalitetima Novog Sada, sa njegovom kulturom i tradicijom.

Čestitamo svim dobitnicima!

Ostale vesti

Kompletna lista vesti >