Donacija povodom Meseca štednje

09. 11. 2011.

Korisnicima ustanove Dom Veternik, predsednica Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine Biljana Jovanović, uručila je danas računar povodom Meseca štednje. U dvorištu ispred paviljona Doma, korisnici su se fotografisali na postavci panoa “Anke i Raleta” za dečju štednju. Potom su imali priliku da se kreativno izraze kroz pripremljene materijale za likovnu radionicu na temu štednje u paviljonu gde se nalazi pet radionica.

S obzirom na to da korisnici imaju razvijenu svest o štednji, te da su u više navrata štedeli različitim povodima kako bi sebi kupili sopstveni televizor, i otputovali na izlet ili na more, korisnici su lako osmislili kako da nacrtaju svoju priču o štednji. Tim povodom, deca i omladina, kao i odrasla lica u Domu će uraditi korisne i praktične proizvode u krojačkoj, radionici za vez, pletačkoj, tkačkoj i polivalentnoj radionici, gde se sprovodi i radna terapija.

Po rečima predsednice Jovanović, Razvojna banka Vojvodine će nastaviti, kao i do sad da pomaže ovu ustanovu. Najavila je prodajnu izložbu radova korisnika Doma Veternik, koju će Banka uskoro organizovati.

Ostale vesti

Kompletna lista vesti >